Bebek odaları genellikle içi çeşit çeşit oyuncak dolu olan, bebeğin cinsiyetine göre duvarları ve mobilyalarının rengi değişen genelde ebeveynlerin dizayn ettiği çocukları için en uygun gördükleri odalardır.
Bebek odası dekore edilirken öncelik olarak anne-baba düşünülmelidir. Çünkü odayı bebek, çocukluk dönemine gelene kadar faal olarak kullanacak olanlar anne babalardır. Odada ses yapıcı aletlerden uzak durulmalıdır. Bu oyuncaklar gündüz çocuğunuzu eğlendirdiği gibi geceleri de uykusundan uyanmasına sebep olabilir.
Odadaki mobilyalar en çok dikkat edilmesi gereken noktadır. Mobilyaların köşeleri keskin olmamalıdır. Olası bir kaza anının en az hasarla atlatılması için bebek odasında mobilyaların köşelerinin keskin olmamasına, yerdeki halının kaygan olmamasına bebeğin yataktan tek başına çıkamayacak şekilde bir yatak seçimi yapılmasına, oyuncakları derleyecek olan duvar raflarına (bebeklerin erişimi de zor olacaktır) dikkat edilmelidir.
Oda hazırlanırken ileride bebeğin büyümesi durumunda çocukluk çağına geldiğinde farkındalık yaratmak amacıyla odada belirli bir tema veya belirli bir olay kurgusu yansıtılmış olabilir. Odadaki düzensiz ve rastgele yapılmış yerleşim farkındalık yaratma konusunda zayıf kalacaktır.
Son olarak ; erken dönemde ebeveynlerin rahat kullanacağı ve bebeğe güvenli bir ortam sunan mobilya ve dekorasyonlar tercih edilmelidir.İlerleyen dönemde bebekte farkındalık oluşturabilmek amacı ile temalı dekorasyonların kullanılması doğru olacaktır.